5 seriale pe care le-am început în adolescență și le-am reluat acum
Ultimul an m-a regăsit uitându-mă, printre altele, la 5 seriale pe care le-am început fie în adolescență, la liceu, fie în facultate. A fost o perioadă în care timpul părea infinit și găseam o adevărată plăcere în a mă lăsa absorbită de poveștile captivante ale personajelor din seriale iconice. Odată ce viața a devenit mai agitată, studiile mai solicitante și activitățile mai variate, am abandonat unele dintre ele.
„Am început asta acum câțiva ani, dar parcă nu l-am terminat niciodată”, gândeam, în timp ce vedeam titlurile pe diferite platforme de streaming. Am ales să mă reîntorc la acele seriale pe care le-am început în trecut și pe care nu le-am terminat. Le-am redescoperit de parcă ar fi fost noi. Iată despre care din ele vorbesc și platformele pe care le poți găsi, dacă și tu vrei să te avânți într-o călătorie nostalgică.
Grey’s Anatomy (2005 – prezent)
Serialul Grey’s Anatomy a fost un fenomen încă de la lansare și îmi aduc aminte cum în liceu, împreună cu câțiva prieteni, eram cu toții lipiți de ecrane, comentând fiecare twist emoțional.
Am revenit la el după câțiva ani de pauză și am descoperit că, deși unele dintre personajele pe care le adoram au plecat, altele noi au adus o energie diferită și captivantă. Cu toate acestea, Meredith Grey și dramele sale rămân la fel de captivante, iar spitalul Grey Sloan Memorial a devenit un loc simbolic, un fel de “acasă”, aș putea spune.
Serialul acesta este despre relațiile interumane, despre viață și moarte. E mai mult decât un simplu serial despre medici, e o poveste despre oameni, supraviețuire și reziliență. Dacă și tu ai avut o pauză de la Grey’s Anatomy, îl poți relua pe Disney+.
Orange is the New Black (2013 – 2019)
Acum ceva ani, când eram la facultate, am început să urmăresc acest serial. A fost unul dintre acele hituri neașteptate. Mi-a plăcut enorm umanitatea personajelor, chiar și când erau puse în cele mai dificile situații. Povestea este despre Piper Chapman, o femeie obișnuită care este condamnată la închisoare pentru o greșeală comisă cu ani în urmă.
L-am abandonat pe undeva pe la sezonul 2, dar recent am hotărât să-l termin. Sentimentul revederii personajelor pe care le mai țineam minte cât de cât a fost ca revederea cu un vechi prieten. Nu glumesc. Unele personaje au rămas la fel de captivante, iar altele au evoluat în moduri la care nu m-aș fi așteptat.
Ultimele sezoane mi-au ridicat semne de întrebare asupra unor probleme mai adânci ale societății. Cum ar fi justiția, inegalitatea și modul în care sistemele ne influențează. Ce mi-a plăcut la acest serial este modul în care explorează viețile, luptele și complexitatea femeilor din penitenciar. Orange is the New Black este disponibil pe Netflix.
Desperate Housewives (2004 – 2012)
La început, în liceu, nu i-am dat nicio șansă. Am urmărit câteva episoade, iar apoi l-am abandonat. Cred că nu mă atrăgea tema serialului… . Până anul trecut. Cred că motivul pentru care l-am reluat a fost faptul că l-am privit cu maturitate. Am realizat că unele dintre problemele și dilemele protagonistelor sunt surprinzător de actuale.
Fiecare gospodină, de la Bree până la Susan, aducea o poveste unică, plină de secrete și umor. Mi-a plăcut cum serialul amesteca drama, misterul și comedia într-un mod care, deși uneori exagerat, era incredibil de captivant. Și în felul acesta, am terminat de văzut serialul în aproximativ o lună. Dacă vrei să te întorci pe Wisteria Lane, îl poți găsi pe Disney+.
Boardwalk Empire (2010 – 2014)
Am început Boardwalk Empire în perioada liceului, atrasă de perioada interbelică și de personajele puternice care defineau această dramă de epocă. Serialul surprinde perioada Prohibiției cu o atmosferă sumbră și personaje complexe, cum ar fi Nucky Thompson, interpretat extraordinar de actorul Steve Buscemi.
L-am abandonat după un sezon, pentru că nu aveam răbdare să mă concentrez pe intriga politică și pe jocurile de putere în acel moment. Recent, însă, am decis să mă reîntorc la el și am descoperit o poveste fascinantă despre politică, corupție și schimbările sociale din America de atunci.
Am privit, de data aceasta, cu alți ochi deciziile personajelor și am apreciat mai mult complexitatea poveștii și atenția la detalii. Dacă ai o pasiune pentru istorie și politică, merită să-i acorzi o șansă. Îl poți urmări pe HBO Max.
How to Get Away with Murder (2014 – 2020)
Aș defini acest serial ca un rollercoaster de emoții, plot-twist-uri neașteptate și o explorare a moralității în lumea justiției. Am urmărit un singur sezon în perioada facultății și am decis să îl reiau. Fiecare episod parcă te aruncă într-o spirală de suspans și revelații, și mi-am amintit de ce îmi plăcuse atât de mult.
Vreau să o menționez aici și pe Viola Davis care joacă perfect personajul Annalisei Keating. Pe lângă rolul de avocată de succes, este o profesoară cu adevărat carismatică. Dacă îți plac serialele care te țin cu sufletul la gură, How to Get Away with Murder este disponibil pe Netflix.
Despre nostalgie și noi perspective
Reîntoarcerea la aceste seriale a fost, pentru mine, o călătorie nu doar prin poveștile lor, ci și prin amintirile mele din liceu și facultate. Fiecare serial mi-a amintit de cine eram în momentul în care le-am început și m-a făcut să realizez cât de mult am evoluat între timp. Într-un fel, revăzându-le, am putut să observ schimbările din viața mea și modul în care percep acum anumite teme.
Dacă și tu ai câteva seriale pe care le-ai început în trecut și le-ai abandonat, îți recomand cu căldură să le oferi o a doua șansă. S-ar putea să descoperi nu doar că serialul în sine are o nouă valoare pentru tine, ci și că vei revedea acea perioadă a vieții tale cu alți ochi.
Care dintre serialele de mai sus te tentează să-l reîncepi? Sau poate ai altele pe lista ta? Nu ezita să-ți faci timp pentru o mică sesiune de binge-watching. Uneori, merită!
Pe curând!