Despre blogging, dezvoltare personală și câteva curiozități din Q&A IG (ianuarie 2022)

Salutare dragilor! Mă bucur enorm că am primit din partea voastră întrebări pe instagram. Ceea ce îmi place cel mai tare este că întrebările primite sunt foarte CHALLENGING! Am constatat că fiecare Q&A și postare pe blog mă ajută enorm în dezvoltarea mea personală. Să vă spun și de ce!

În primul rând, blogging-ul nu este numai despre creație. Am învățat extrem de multe lucruri interesante de când m-am dedicat acestui proiect – knowyourworth.ro. Am învățat cam ce ține de mine raportat la “tot ce stă în spatele” blogului. WordPress, SEO, marketing și promovare, social media, content etc. and still learning.

După asta, am învățat să scriu concis și readable – și încă mai învăț asta, pentru că este un proces continuu. Raportat la storytelling, scriind, mai întâi mă las eu inspirată și mai apoi inspir audiența pe care o am. Nu pot să scriu despre lucruri pe care nici eu nu le aplic sau nu le cred, iar asta mă motivează să fiu sinceră cu mine, în primul rând.

Și da, acestea fiind spuse, chiar pot afirma că blogging-ul m-a ajutat să mă dezvolt mult din noiembrie 2020 încoa’. În timp, făcând acest journaling, am realizat care este direcția pe care vreau să o apuc, ce lucruri contribuie la fericirea mea și ce obiective trebuie să îmi setez pentru această dezvoltare continuă.

O să iau acum și întrebările pe care le-am primit de la voi și voi răspunde în aceeași manieră sinceră de până acum. Să începem!

Q #1. Ce îți dorești cu adevărat? Familie sau carieră?

O întrebare extrem de bună. Din punctul meu de vedere, cariera nu se raportează la un singur job, ci se construiește de-a lungul vieții prin dezvoltare personală, planificare și obiective.

Obiectivul meu în acest moment este să mă dezvolt, astfel încât cele două, cariera și familia, să meargă mână-n mână. Vreau să ajung în punctul în care să iubesc enorm ceea ce fac/ lucrez, la fel ca scrisul și să pot ajunge la un grad de independență pentru a nu neglija nici cariera, nici familia.

Ca să răspund la întrebare, voi spune că mi le doresc pe amândouă în mod egal. Ceea ce ține mai departe de mine, este să fac în așa fel încât să obțin balanța perfectă. 🥰

Sursă: pexels.com

Q #2. Ce calitate a ta simți că va contribui cel mai mult la succesul tău în carieră?

Aici aș putea spune ambiția și organizarea. Consider că în clipa în care îți cunoști obiectivele și îți dorești realizarea lor cu orice preț, poți muta munții din loc. Nu zic că trebuie să te epuizezi pentru atingerea lor, dar poți prioritiza ceea ce contează pentru tine.

Poate ați observat că nu am mai scris atât de des. De trei luni, am început un curs de Copywriting și Content Writing și mi-am dedicat timpul învățând despre asta după orele de muncă. Am prioritizat învățarea pentru că a contat în atingerea obiectivelor mele și pentru că mi-am dat seama că îmi place acest domeniu enorm. Ambiție și organizare. Printre picături, scriu și acest articol. 😇

Q #3. Au existat momente în care ai avut un low self-esteem? Și dacă da, cum ai trecut peste ele?

Cred că toți am trecut la un moment dat și am experimentat lipsa încrederii în sine. Dar da, și eu am trecut prin asemenea perioade. Ceea ce am învățat este că, pentru a trece peste, important e să recunoști dacă lucrurile respective te fac să te simți inferior. De ce mă simt așa? Ce îmi generează un astfel de sentiment și ce trebuie să fac să îl depășesc? După acceptare, poți foarte ușor să te gândești la modalitățile de a schimba această stare.

De fiecare dată când am avut o “pasă” de low self-esteem, mi-am contabilizat succesele și am adoptat o atitudine încrezătoare. M-am autoimpulsionat să reușesc. În viața personala sau la muncă am mai auzit fraza: Nu ești în stare! și primul impuls a fost “să mă fac mică”. În schimb, niciodată nu am acceptat o astfel de percepție despre mine și am făcut totul în așa fel încât să reușesc. Planul de acțiune la mine începe de fiecare dată cu BINEÎNȚELES CĂ POT! 🏆

Sursă: pexels.com

Q #4. Când te-ai confruntat cu o provocare/ problemă și cum ai depășit-o?

Viața este plină de provocări! 😁 Important e cum le vezi și ce atitudine adopți să le depășești. Sincer, problemele care apar pe plan personal le pot depăși în clipa în care îmi fac liniște în gânduri. Cele două patrupede mă ajută enorm. Am mai spus-o și cu riscul de a mă repeta, a avea un animal înseamnă terapie gratis.

Cât despre job, am “norocul” de a avea un loc de muncă în care întâmpin provocări tot timpul. Am pus ghilimele pentru că, chiar dacă o spun ironic, este benefic. Pe mine acest lucru m-a ajutat să îmi dezvolt gândirea analitică în permanență și să caut soluții. Chiar dacă primul impuls este să te panichezi, gândirea de “you can do it” chiar dă roade. Cum era piesa aia? Ah, da. What doesn’t kill you makes you stronger. O știți cu siguranță!

Q #5. Cât de des consideri că ar trebui să ne luăm timp pentru noi?

Aș spune că oricât e nevoie. Eu mereu am mers pe principiul că, înainte de a obține o reușită sau a realiza ceva, trebuie întâi să fii OK cu tine. Din punct de vedere mintal, sănătate, energie, etc. Timpul este, din păcate, o resursă limitată, dar în același timp este și una indispensabilă pentru noi înșine.

Ca să dau un exemplu: mai există zile în care nu respect weekly planner-ul pe care l-am conceput și l-ați văzut în articolul despre time management pe plan personal, pentru că pot interveni anumite lucruri. Sunt om și nu pot controla chiar totul, dar atunci când simt nevoia de echilibru mai trag un ochi pe el. De ce am nevoie în clipa asta pentru a-mi menține starea de wellbeing? Dacă am nevoie în clipa asta să iau o pauză de cafea, o fac. Dacă simt nevoia să citesc, las totul și citesc. 🙃

Q #6. Vei mai face articole tip interviu?

Desigur! Încă un avantaj al blogging-ului este conexiunea pe care o stabilesc cu oamenii. Și cum sunt pornită pe promovarea micilor afaceri, caut în permanență astfel de conexiuni. Am văzut mereu treaba asta ca pe un win-win. Promovez (win pentru ei) și mă las inspirată și ambiționată de poveștile lor (win pentru mine). Stați cu ochii pe blog, pe instagram și susțineți cu mine inițiativele. ❤️

Q #7. Ai avut dintotdeauna stilul acesta vestimentar sau au avut loc schimbări de-a lungul timpului?

Până în liceu am tot schimbat stilurile vestimentare și consider că un impact major asupra acestui lucru era și muzica pe care o ascultam. Mă uitam la videoclipuri și, involuntar, îmi inspirau stilul de îmbrăcăminte (t.A.T.u., Christina Aguilera, Mary J. Blige, J.Lo, Madonna, Nightwish etc.).

După aceea și până am terminat facultatea, am reușit să îmi conturez un stil vestimentar propriu. Asta a implicat să corespundă unor cerințe personale – să mă simt bine, confortabil și încrezătoare. Nu m-am mai ghidat după ce dictează media în materie de fashion. Dacă îmi place ceva și îmi dă vibe-ul de care am nevoie, port și refuz să fac parte din actualul copycat culture.👑

Q #8. Care este secretul unei relații lungi și sănătoase?

Nu există un secret. Cel mai important lucru pe care îl consider vital într-o relație este ca amândoi să privim în aceeași direcție, să existe comunicare reciprocă și să ne asumăm că, la un moment dat suntem nevoiți să facem compromisuri pentru persoana iubită. Trăim prezentul la maxim și tot ceea ce facem ACUM este pentru ACELAȘI viitor.

Atât monotania, cât și certurile pot face parte dintr-o relație sănătoasă, pentru că tot ceea ce se menține roz devine plictisitor. Contează o viziune comună și chiar dacă, într-o zi tu dai din iubirea ta 55% și partenerul tău 45% din varii motive, sau în altă zi ai o pasă proastă și tu dai 15% și partenerul tău 85%, important este ca la final să însumeze 100%.

© knowyourworth.ro

Las un articol despre lucrurile cu adevărat importante și angajamentul în viața de cuplu. 🥰

Și ca o încheiere…

De când am blogul, m-am dezvoltat constant și simt că o voi face în continuare scriind. Am realizat că asta mă definește și mă face mai dedicată mie însămi. Chiar și aceste Q&A le văd ca un exercițiu de sinceritate și de motivație că pot realiza orice.

Motivația mea în clipa de față este să promovez knowyourworth.ro și să îl transform într-o comunitate de shared experiences. Până la urmă ideea cu numele blogului de la aspectul acesta a pornit. Know your worth înseamnă să te cunoști pe tine, să știi să îți valorifici timpul și energia pentru starea ta de bine și să înveți să te iubești.

Sursă: unsplash.com

Chiar dacă era în care trăim este aproape 100% digitalizată, asta nu oprește ca anumite evenimente sau acțiuni să ne afecteze psihicul. Viața privată poate fi afectată de noul model de lucru de acasă, iar comoditatea mediului în care lucrăm ne poate face să ne epuizăm involuntar. Been there, done that and got over it. Sau mai pot da un exemplu cu stresul pe care îl generează pandemia. Bunăstarea psihică trebuie să se plaseze pe primul loc pentru a avea și bunăstare fizică. Know your worth mai înseamnă să poți supraviețui oricărei provocări, pentru că suntem puternici și putem să trecem peste orice.

Vă las aici un citat care să vă inspire în luna februarie și să vă găsiți puterea să realizați orice v-ați propus.


If January is the month of change, February is the month of lasting change. January is for dreamers… February is for doers.

— Marc Parent

Pe curând!

Teodora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi și...

Cafeaua – parte din viața noastră

Pregătiți-vă o cafea. Mirosiți cafeaua. Degustați-o ca și când ați degusta un vin. Rotiți-o să vedeți corpolența cremei, gustați-o. Puneți accent pe gustul rămas pe cerul gurii după ce ați sorbit din ceașca de cafea (after-taste). Nu este ceva minunat? Nu este mai mult decât cafea? O experiență?