artificii rezolutii 2023

Despre anul 2022 și rezoluțiile mele pentru 2023

Cum era vorba aia? New year, new me. Cu siguranță lunile decembrie și ianuarie ne fac să ne setăm rezoluții pentru noi începuturi. Gândim retrospectiv și dăm RESTART în speranța că, ceea ce urmează, va fi mai bine.

Nu sunt adepta rezoluțiilor clasice de genul: Anul ăsta mi-am propus să… . Am constat că nu întotdeauna se așează astrele cum ar trebui și îmi pun bețe-n roate. Anul următor ajung să îmi setez același obiectiv și rămân pe loc. Cred că ține foarte tare de mindset-ul tău și trebuie să lași lucrurile să decurgă de la sine.

Și la asta voiam să ajung – mi se pare util să te gândești la cum ți-a fost anul sau cum vrei să fie următorul și să le atribui un cuvânt-cheie. Scopul final este să atingem un nivel mai mare al fericirii noastre.

Cuvântul anului 2022:

Cu toată sinceritatea vă spun că alesesem cu totul alt cuvânt. FAITH/ credință, dar nu la modul spiritual la care ne gândim cu toții. Mai mult – încredere. Și nu vorbesc de încrederea în propria persoană, pentru că mi-am găsit-o de când mă exprim prin scris. Am pornit în 2022 cu acest gând în suflet că, ceea ce mi-am dorit enorm în ultima perioadă pe atunci, o să se întâmple.

Și s-a întâmplat într-un final. Însă am trecut prin mai multe provocări pe care nu mi-aș fi dorit să le experimentez și despre care încă nu sunt pregătită să vorbesc. Retrospectând asta, am realizat că anul care tocmai a trecut m-a făcut să mă simt mai puternică.

Deci – când viața îți dă lămâi, tu alegi mai departe dacă vrei să faci sau nu limonadă. Eu am acceptat lămâile și am făcut mojito! 😊

Cuvântul anului 2023:

Făcând o paralelă la ce am învățat anul trecut, am convingerea că noul an îmi va oferi prilejul să devin o mai bună variantă a mea. Am reflectat asupra emoțiilor și trăirilor experimentate până acum, le-am acceptat și am învățat să mă eliberez de ele. Nu cred că există o realizare mai mare pentru propria persoana ca cea de a nu rămâne agățat de trecut.

🟢 Mi-am propus, așadar, să fiu mai prezentă. Acest daydreaming nu aduce niciun beneficiu sentimentului de fericire, ci mai degrabă trăirea momentului.

🟢 Mi-am propus să nu mă mai compar prin ochii altora. Nu cred că sunt singura și mulți dintre noi trecem prin anumite experiențe și facem unele lucruri pentru a primi confirmare sau recunoaștere din partea altor persoane. Indirect facem asta. Tot ceea ce facem, ar trebui să facem pentru noi și bunăstarea noastră fizică și psihică.

🟢 Mi-am propus să mă apreciez mai mult. La capitolul ăsta, întotdeauna e loc mai mult de exercițiu. Vă las un articol în care am discutat despre acest aspect.

Citește și: Cum am grijă de minte și de corp?

  🟢 Mi-am propus să adaug în rutina mea și puțin timp pentru gratitude practice. A fi recunoscător pentru toate lucrurile bune din viața ta și a le spune mai des cu voce tare te ajută să fii fericit.

  Iar dacă ești fericit și împăcat cu tine, poți cuceri lumea – vorba aia. 😊

  Cum vă doriți să arate anul 2023 pentru voi? Lăsați un comentariu aici sau scrieți-mi pe Instagram: @knowyourworth.ro.

  Pe curând!

  Teodora

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vezi și...
  scrisoare pentru mama

  La mulți ani (și ție), mămico!

  Nici nu știu când a trecut un an! Pentru că timpul, dintr-o dată, a devenit relativ la propriu. Astăzi prințesa noastră face un an și, poate greșesc, dar vreau să mă celebrez și eu cu ea. Fiindcă o dată cu venirea ei pe lume, m-am născut și eu ca MAMĂ. Deci, la mulți ani și ție, mămico!

  Vrei să citești mai mult și nu știi de unde să începi?

  Vrei să citești mai mult și nu știi de unde să începi? Cred că de foarte multe ori auzim chestia asta sau o spunem chiar noi - aș vrea să citesc mai mult dar nu am timp. Oare așa să fie? În acest articol vă voi propune câteva soluții la această problemă și cum putem transforma cititul dintr-un lucru pe care îl facem doar în vacanțe într-un obicei.