Idee de cină cu specific mexican – Quesadilla cu pui și legume

Absolut gustos, sățios și rapid de preparat. Mi-a luat să pregătesc acest fel de mâncare cam 30 minute cu totul.

Pentru că ne-am plictisit de sugestiile livratorilor de mâncare, eu și iubitul meu ne-am propus să schimbăm ceva în rutina noastră. Nu vă gândiți că “rupeam” înainte cu comenzile de mâncare. În weekend preferăm să încercăm și alte mâncăruri decât cele gătite în casă. Ei bine, weekendul trecut nu am mai avut chef și am zis să gătim noi ceva mai deosebit. Așa că am mers la Kaufland, am făcut niște cumpărături și, ajunși acasă, ne-am apucat de făcut quesadilla.

Quesadilla este o mâncare cu specific mexican. Practic este o tortilla umplută cu brânză și adăugate eventual și alte ingrediente: carne, legume, condimente etc..

De ce ingrediente am avut nevoie?

Am ales aceeași lipie pe care v-am sugerat-o și în articolul Idee de gustare sănătoasă și rapidă. Lipiile de la  Mission Wraps, varianta Multigrain mi se par ideale, pentru că, la contact cu căldura de la grill/ sandwich maker, nu se întăresc și rămân la fel de pufoase.

Pentru rețetă am folosit așa:

  • Mozarella – aprox. 100gr;
  • Brânză Cheddar – 5 felii, pe care le-am tăiat mărut, mărunt;
  • Ceapă roșie – o jumătate;
  • Un borcan de ciuperci feliate de la Fabi;
  • Amestec mexican de legume de la Edenia – important: amestecul trebuie să conțină ardei pentru că îi dă tot farmecul, iar în combinație cu puiul gustul este senzațional;
  • Mușchiuleț de pui feliat, tocat cubulețe – aprox. 400gr;
  • Sos Tabasco și sos Barbeque;
  • Bere – recomand servirea cu bere pentru că se potrivește ca o mănușă cu acest tip de mâncare!

Bineînțeles că puteți opta și pentru legume proaspete, eu am mers pe varianta cea mai comodă. În acest mix de legume am avut: fasole verde și roșie, ardei galben și roșu, roșii coapte și ceapă. Eu am mai adăugat încă o jumătate de ceapă roșie pentru că am pus-o la călit cu puiul și pentru a avea un plus de savoare.

Cum am preparat quesadilla?

De data aceasta am gătit intuitiv, fără să o mai consult pe Jamilla. 😆 V-am zis, planul a fost să ne răsfățăm cu o mâncare rapidă și gustoasă.

Deci elementul principal – brânza, a fost rasă, respectiv tăiată mărunt. Check. Puiul l-am tăiat cubulețe, am pus sare, piper și am adăugat câte 2 linguri din fiecare sos. Peste acesta am pus ceapa mărunțită și am amestecat conținutul pe care l-am pus într-o tigaie mare. După ce a început să capete puțină culoare am adăugat și ciupercile și le-am mai lăsat puțin să se călească. În final, am pus și amestecul mexican. Le-am lăsat pe foc aproximativ 15 minute, acoperind tigaia cu un capac.

După ce am luat mâncarea de pe foc, am pus toată compoziția într-un bol și am adăugat mozarella și brânza Cheddar. Am amestecat iar pentru ca brânza să se topească și să se îmbine perfect cu restul elementelor din rețetă. Ce a rezultat am pus pe jumătate de lipie, iar cealaltă jumătate am tras-o peste și am așezat-o pe grill. Nu sunt expertă în plating-uri și fotografie de mâncare, dar mai jos puteți vedea ce a ieșit. Ah, să nu uitați de BERE!

Absolut gustos, sățios și rapid de preparat. Mi-a luat să pregătesc acest fel de mâncare cam 30 minute cu totul. Mă voi gândi la o altă rețetă pentru weekend-ul următor și o voi pune pe blog. Dacă aveți sugestii, le aștept în secțiunea de comentarii.

Pe curând!

Teodora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi și...

Ciolan de porc la cuptor pentru masa de 1 Decembrie

Pentru că astăzi nu este o zi ca oricare alta, m-am gândit să pregătesc ceva deosebit pentru masa de 1 Decembrie. Sincer, găsirea ciolanului a fost o adevărată aventură pentru a trebuit să caut în toate hypermarket-urile. Ori nu găseai deloc, ori găseai afumat - ceea ce eu nu voiam. Într-un final am găsit și ingredientul principal. Pentru această rețetă am avut nevoie de...

5 idei de mic-dejun

Această masă nu trebuie ratată deoarece are o influență deosebită asupra stării noastre pe întreaga zi și nu trebuie servită pe fugă – micul dejun îl puteți asocia ca “plinul” nostru de energie.