Grija pentru tine începe din interior

Corpul meu, templul meu. Toată esența noastră vine din interior, ceea ce face ca un corp să fie, în termeni metaforici, casa noastră. O casă pe care o avem și va fi cu noi pretutindeni. Luându-ne după acest considerent, trebuie să avem grijă de noi cât mai mult cu putință.

Corpul nostru este un templu sau, cel puțin așa ar trebui să îl percepem. De ce spun asta? Starea noastră fizică și psihică afectează în cea mai mare măsură activitățile pe care le facem zi de zi. Mintea și corpul lucrează împreună, oferindu-și suport reciproc. Energia, starea de bine, randamentul pe care îl dăm la muncă – toate se îmbunătățesc dacă avem grijă de noi.

Și totuși, pare atât de ușor de zis. În realitate, însă, este mai dificil să tratezi ca atare corpul ca un templu. Putem depune un minim de efort și acționa printr-o simplă vizită la medic.

De ce e importantă vizita la medic

Nu poți controla totul. Teoria cu mâncarea, consumul de lichide, somnul și sportul le știm cu toții. Și chiar dacă practici mindfulness să te relaxezi și să fii în contact cu momentul prezent, nu poți preveni afecțiuni care pot apărea oricum. Oricât de puternic te-ai considera, psihicul este extrem de fragil.

Anumite evenimente care pot apărea în viața ta pot genera anumite conflicte psihologice în raport cu personalitatea, iar organismul reacționează. Sănătatea este influențată în permanență de comportamentul nostru.

O vizită la medic o dată pe an este mină de aur. Să investești în corpul tău este cel mai prețios lucru pe care îl poți face pentru el. Nu trebuie să aștepți până observi sau simți ceva ce nu este în regulă cu tine pentru a ajunge la doctor. Este mult mai ușor să previi o afecțiune, decât să o tratezi.

Ca și femeie, sunt conștientă de faptul că trebuie să fac periodic testul Babeș Papanicolau pentru a avea grijă de sănătatea mea, împreună cu restul analizelor uzuale. De obicei sunt puțin sceptică când merg la doctori noi sau atunci când trebuie să mi se recolteze sânge. Pe lângă faptul că îmi este tare frică de ace, mă preocupă mult și modul în care voi fi abordată. Am avut o serie de experiențe neplăcute, dar acest lucru nu m-a determinat să nu mai merg la doctor.

IMAMED: Bucură-te de sănătate

Am încercat pentru prima dată serviciile oferite de clinica IMAMED săptămâna trecută la recomandarea unei prietene. Ea și-a făcut un set de analize acolo și mi-a povestit de experiența ei. Având aceleași frici ca mine, am întrebat-o cum i s-a părut. Mi-a zis: Am nimerit o asistentă cu mână bună! Violeta m-a ținut de vorbă pe tot parcursul recoltării și nici n-am realizat când a fost gata. Și așa m-a convins și pe mine să merg.

Este o clinică modernă care a investit și investește în continuare în aparatură medicală de ultimă generație. Ce mi-a plăcut enorm a fost experiența avută din prima clipă în care i-am pășit pragul. Am putut observa că totul a fost realizat din pasiune, de la atmosferă până la prestația personalului.

La gineco, am interacționat cu doamna dr. Andreea Mihart care, pe tot parcursul consultației, m-a abordat cu o deosebită delicatețe și implicare. Experiența recoltării a fost și ea una la superlativ. Alina, care este asistent medical generalist la IMAMED, mi-a desființat toate fricile și stresul pe care le aveam – a terminat de recoltat înainte de a realiza că a început. Sunt convinsă că și restul medicilor și asistentele sunt la fel de pasionați în ceea ce fac și livrează calitate. Cel puțin, eu așa am perceput experiența.

Comunicare modernă și super accesibilă

Pentru că am omis, o să fac un mic rewind cu prima și într-adevăr PRIMA interacțiune – programarea. Ce mi-a displăcut mie mereu când mă programam la alte clinici era faptul că pierdeam o grămadă de timp până mi se făcea legătura în call-center cu un operator pentru programări sau informații.

Am rămas plăcut surprinsă de faptul că ai o grămadă de modalități de a te programa. Pe site, în dreapta-jos, apare o iconiță cu Contactează-ne. Programarea mi-am făcut-o pe Whatsapp, unde am avut un feedback imediat. Desigur, programările mai pot fi realizate și telefonic și online, având o rată de preluare a apelurilor și solicitărilor de 100%.

Poate vi s-a părut că am vorbit la superlativ, însă eu așa am perceput toată interacțiunea și vă recomand din tot sufletul IMAMED.

Pe curând!

Teodora

P.S.: Există un program de prevenție și control pentru femei, care constă în:

Consultație ginecologică + ecografie transvaginală la 290 lei

sau

Consultație ginecologică + ecografie transvaginală + test PAP la 390 lei

Mai multe informații veți găsi pe site-ul clinicii, imamed.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi și...

De ce KnowYourWorth?

Pentru că am mai primit întrebări precum: de unde până unde KnowYourWorth? sau ce reprezintă/ ce înseamnă KnowYourWorth, astăzi vă voi vorbi despre proiectul meu. Îl consider un proiect pentru mine și un motiv de zâmbet și inspirație pentru voi.

În speranța unui an mai bun – 2021

Anul Nou este un moment de reflecție asupra a ceea ce a fost și un moment de inspirație pentru ceea ce urmează. Ia o foaie și hai să notăm cum sperăm să arate 2021. Am citit undeva că intențiile scrise manual te responsabilizează mai tare și au un procent mai mare de reușită.
scrisoare pentru mama

La mulți ani (și ție), mămico!

Nici nu știu când a trecut un an! Pentru că timpul, dintr-o dată, a devenit relativ la propriu. Astăzi prințesa noastră face un an și, poate greșesc, dar vreau să mă celebrez și eu cu ea. Fiindcă o dată cu venirea ei pe lume, m-am născut și eu ca MAMĂ. Deci, la mulți ani și ție, mămico!