ceainic cafenea artha caffe narghilea knowyourworth

Interviu cu Andrei și Daniela, owners Artha Caffe

Un factor care mă determină să mă întorc într-un loc anume este atmosfera. Ce și-au propus să aducă Andrei și Daniela, vă pot confirma. M-am simțit extraordinar la Artha Caffe. Am simțit ospitalitate, prietenie și apartenență.

Atunci când vreau să ies în oraș la o cafea, singură sau cu prietenii, mă orientez spre locuri cozy, primitoare. Pentru că oriunde mă duc, îmi place să mă simt ca acasă. Nu știu dacă ați sesizat asta dar, în București, cafenelele cu narghilea au două mari dezavantaje. Primul ar fi că sunt destul de puține, chiar foarte puține. Al doilea că cele pe care le cunoaștem de obicei sunt aglomerate. Și mai intervine ceva, interacțiunea cu staff-ul. Experiența pe care o ai într-un local este un aspect important și care îți garantează șansele de reîntoarcere. Că acolo te-ai simțit bine, ai fost băgat în seamă și oamenii cu care ai interacționat au făcut tot posibilul ca tu să te simți minunat.

Și, legat de locuri în care poți savura o narghilea bună, iată că vin cu un update. S-a deschis pe 26 noiembrie și se numește Artha Caffe. Chiar pe Vasile Lascăr, la numărul 193, unde se afla înainte restaurantul Viva Vegano. 😊 Vă invit să îi cunoașteți pe Andrei și Daniela, ownerii Artha Caffe.

De vorbă cu Andrei și Daniela

Î: Andrei și Daniela, mă bucur foarte mult că pot sta de vorbă cu voi. Spuneți-ne câteva cuvinte despre voi, despre pasiunile voastre și cum ați ajuns să vă orientați spre un astfel de business.

R: Mulțumim pentru inițierea acestui interviu! Și noi ne bucurăm că avem ocazia să stăm de vorbă astăzi. Noi suntem Andrei și Daniela, un tânăr cuplu ce locuiește în București și care își împart și bune și rele de 8 ani de zile. Considerăm că avem multe pasiuni, printre care sportul, cititul, pisicile și, nu în ultimul rând, călătoriile. Ultima pasiune este și cea care ne-a oferit oportunitatea să explorăm locuri și culturi noi. Asta ne-a dat un imbold foarte mare să deschidem Artha Caffe. Am observat că la noi în țară lipsesc unele lucruri și ne-am dorit foarte mult să facem o schimbare. Să fim cei care aduc un aport pozitiv acestei industrii , începând cu o cafenea a noastră.

Andrei și Daniela, Artha Caffe © Alexandra Pitulan

Î: Care este povestea acestui loc – Artha Caffe? De ce Artha și cum ați decis ca design-ul interior să fie un mix între modern și oriental?

R: Povestea Artha Caffe a început în vara anului 2021, când am decis să ne punem ideea în practică. După mai multe căutari ale locației perfecte, am găsit spațiul cu care am rezonat cel mai bine. De atunci, am pornit într-o nouă aventură care ne-a schimbat viața complet. Și una dintre aventuri a fost, printre altele, găsirea unui nume pentru business! Ne-am dorit ca acesta să fie unul aparte, care să te ducă cu gândul la o atmosferă orientală. După lungi căutari, am ajuns la Artha.

În hinduism, Artha este una dintre cele 4 țeluri în viață ale omului. Face referire la bunăstare, prosperitate și stare de bine. Ne-a atras atenția acest cuvânt și semnificația lui, așadar l-am ales drept nume pentru cafeneaua noastră. Legat de design-ul interior, am ales să păstrăm o mare parte din recuzita fostului restaurant (de aici și stilul modern). Cu ajutorul unui specialist în design interior am reușit să integrăm design-ului existent și cel oriental.

design interior cafenea narghilea artha caffe
Artha Caffe © Alexandra Pitulan

Î: Povestiți-ne de experiența primei narghilele făcută de voi. Cum a fost?

R: Prima narghilea a fost o experiență destul de reușită. Putem spune că am avut și îndrumare din partea unei persoane cu experiență în acest domeniu. Chiar ne aducem aminte de o întâmplare foarte tare cu această persoană. La un moment dat, ne-a surprins în momentul în care a scos o narghilea din portbagaj și s-a oferit să ne facă o demonstrație pe loc! Nu ne așteptam să aibă una mereu la el.

Oricum, de-a lungul timpului, am avut parte și de mici experiențe mai puțin plăcute (manevrarea cărbunilor). Însă, per total, după ce am căpătat mai multă experiență, putem spune că este un proces simplu. Secretul este să lucrezi cu multă grijă.

narghilea cafenea artha caffe
Artha Caffe © Alexandra Pitulan

Î: Cu ce veniți nou sau mai corect cu ce vă diferențiați de alte localuri cu același specific?

R: Sincer, în general nu ne place să tratăm nimic prin comparație. Cu siguranță fiecare locație, ca și fiecare om, are părți pozitive și negative. Noi am pornit acest business cu ideea de a trata toți clienții cu o ospitalitate deosebită. Am avut în vedere să creăm acea „experiență” în momentul în care ne vizitează.

Călătorind și vizitând multe locuri, am încercat să luăm câte un lucru care ne-a impresionat și să îl aducem la Artha Caffe. De la atitudinea staff-ului, până la rețete și atenție deosebită acordată clientului.

Î: Din tot portofoliul pe care îl dețineți în materie de arome de narghilea și băutură/ cocktailuri. Dacă voi ați fi clienți pentru prima dată la Artha Caffe, ce ați comanda?

R: Să începem cu cocktailurile. Cred ca am comanda un cocktail alcoolic – recomandăm Crazy Artha. Este o combinație delicioasă de piure de fructe și alcool. Ca și narghilea, credem despre noi că avem o narghilea de înaltă calitate și aromele țin doar de gusturi. Ce am comanda noi, probabil am opta pentru Lady sau Love. Ambele arome de narghilea sunt mix-uri de fructe cu un gust deosebit.

cocktailuri artha caffe cafenea cu narghilea
Artha Caffe © Alexandra Pitulan

Î: Știu că în România un astfel de proces de a deschide un local nou îți poate da bătăi mari de cap. Cum v-ați descurcat cu partea birocratică și ce sfat ați putea să-i dați unei persoane care își dorește să pună pe picioare un business ca al vostru.

R: Oho! Că bine zici. Este aproape ireal cum statul român îți pune atât de multe piedici atunci când îți faci curaj să devii antreprenor. Lăsând la o parte asta, considerăm toată experiența de deschidere ca fiind una constructivă. Am învățat multe lucruri care ne-au ajutat să ne dezvoltăm. Un sfat pe care l-am da ar fi să nu vă lăsați intimidați de birocrația din țara noastră. Să vă duceți visul la bun sfârșit. De asemenea, să luați în considerare că socoteala de acasă nu se potriveste cu cea din târg, dacă înțelegeți ce vrem să spunem.

Î: Ne puteți împărtăși o perspectivă de viitor în ceea ce privește Artha Caffe?

R: Nu suntem genul de oameni care să ne creăm așteptări. Ce ne-am dori foarte tare este aprecierea ideii nostre de business din partea clienților noștri suficient de tare încât să putem să o duplicăm, poate chiar și prin țară.

Andrei și Daniela, vă mulțumesc pentru prezentare și vă doresc mult succes în îndeplinirea obiectivelor voastre.

Ce mi-a plăcut la Artha Caffe și de ce vreau să mă mai întorc acolo

Un factor care mă determină să mă întorc într-un loc anume este atmosfera. Ce și-au propus să aducă Andrei și Daniela, vă pot confirma. M-am simțit extraordinar la Artha Caffe. Am simțit ospitalitate, prietenie și apartenență.

Este un loc în care găsesc liniște în gânduri, o atmosferă în care mă simt bine cu prietenii cu care merg și unde pot savura o narghilea extraordinară.

artha caffe promovare blog knowyourworth
© knowyourworth.ro

Ce veți mai găsi la ei, pe lângă cocktailurile și narghileaua fantastice, sunt serile cu show oriental și bineînțeles, cafeaua to go.

Pin this 📌 Vasile Lascăr, 193. Mai multe informații despre cafenea găsiți și pe rețelele de socializare.

Facebook: Artha Caffe

Instagram: @arthacaffe

TikTok: arthacaffe

@arthacaffe Va asteptam la Artha Caffe! Vasile Lascar, 193. #coffeeshop #coffee #fyp #xyzbca #cafenea #narghilea #vasilelascar #bucuresti #hookah ♬ original sound – arthacaffe

Pe curând!

Teodora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi și...
primul trimestru de sarcina, test de sarcina

Jurnal de sarcină: Trimestrul I

Nu aș fi crezut vreodată că o astfel de etapă în viața unei femei poate genera atâtea emoții puternice. Dacă m-aș gândi la prima parte a anului trecut, nu mi-aș fi imaginat niciodată cum o sarcină te poate transforma într-un timp atât de scurt dintr-o persoană încrezătoare într-o persoană extrem de fragilă și apoi, într-una extrem de puternică.

De ce m-am apucat de blogging

Pentru mulți cunoscuți a fost o surpriză lansarea acestui blog. Așa că, dragilor, de aceea am început să scriu. În mare parte pentru că mă enerva al treilea punct. Și pentru că sunt atât de multe lucruri frumoase în jurul nostru pe care voiam să le subliniez. Pentru că această perioadă va trece într-un final și noi trebuie să rămânem niște oameni frumoși.

Cafeaua – parte din viața noastră

Pregătiți-vă o cafea. Mirosiți cafeaua. Degustați-o ca și când ați degusta un vin. Rotiți-o să vedeți corpolența cremei, gustați-o. Puneți accent pe gustul rămas pe cerul gurii după ce ați sorbit din ceașca de cafea (after-taste). Nu este ceva minunat? Nu este mai mult decât cafea? O experiență?