Interviu cu Ștefania, owner Lumea lui Cipollino

Pentru cei ce se regăsesc sau pentru cei în căutarea cadoului perfect care să înfrumusețeze un baby corner, vă recomand din suflet produsele Lumea lui Cipollino. Pe lângă faptul că sunt atent lucrate manual, sunt minunate și simbolice.

De când a venit acasă baby M. atât familia, cât și prietenii i-au oferit o grămadă de cadouri. Articolul de astăzi este despre cel mai deosebit dintre toate. Este vorba despre o macramă cu numele ei, în culorile curcubeului. Mi se pare un produs extraordinar, mai ales de când am deslușit semnificația lui.

Cu ocazia asta, vreau să vă prezint acest small business care pune suflet în fiecare lucrare și face ca fiecare cadou să fie special. Așadar, i-am scris Ștefaniei într-o zi și iată ce a ieșit! 🥰

De vorbă cu Ștefania

Î: Stefania, ce ne poți spune despre tine? Ce pasiuni ai, viața de mămică și câteva cuvinte despre principala ta activitate acum.

R: Despre mine vă pot spune că sunt o proaspătă mămică de 29 de ani și recent am început sa lucrez la un proiect tare drag sufletului meu. Realizez decorațiuni din macrame personalizate pentru camerele celor mici.

Sunt o fire creativă și mă relaxează realizarea lucrurilor handmade, dar, în același timp, am și o latură sportivă – pe terenul de volei mă deconectez total de orice stres sau zi copleșitoare.

Viața de mamă este zilnic o cursă plină de adrenalină și de emoții.

Cu un bebeluș de 9 luni nu am timp să mă plictisesc. Anul trecut pe 8 septembrie, de Sf. Mărie, un curcubeu a venit în viața mea și mi-a pus această “pălărie” pe cap (pălăria de mamă). A fost un moment așteptat de câțiva ani. Simt că “pălăria” de mamă îmi vine foarte bine și o port cu tot dragul!

Î: Cum a luat naștere Lumea lui Cipollino? Ce te-a inspirat?


R: Am cochetat mult timp cu această idee, de a lucra la un proiect personal, dar am ezitat ani la rând, din diverse motive legate de timp, încredere sau inspirație. Lumea lui Cipollino a luat naștere anul trecut în noiembrie, total neașteptat. Într-un moment în care timpul nu mi-a fost aliat, însă creativitatea și dorința de a face ceva pentru mine, separat de viața de mamă, m-a determinat să transform această pasiune în ceva mai mult.

Legat de numele proiectului – acesta este strâns legat de copilăria mea. În copilărie aveam o casetă (sau cum s-ar spune în zilele noastre, un audiobook) cu povestea Aventurile lui Cipollino. Am ascultat-o pe repeat de sute de ori. În momentul în care m-am hotărât să încep să lucrez la acest proiect, gândul meu s-a dus clar la Cipollino (băiatul ceapă) din acea poveste. Astfel, în prezent acționez drept ajutorul lui Cipollino și colorez camerele celor mici.

Cât despre inspirația în ceea ce privește modelul de decorațiune mi-a adus-o rainbow baby-ul meu.

Î: Știu că în spatele muncii tale stă conceptul de rainbow baby. Povestește-ne despre asta.


R: Conceptul de Rainbow Baby reprezintă nașterea unui copilaș în urma unor pierderi de sarcină sau a unei perioade de infertilitate îndelungată cu care părinții s-au confruntat. Se consideră că nașterea unui bebeluș după o perioadă dificilă a părinților în ceea ce privește aducerea lui pe lume este un curcubeu, o rază de lumină venită în viața părinților.

Acest concept stă la baza proiectului meu pentru că băiețelul meu m-a inspirat în realizarea produselor, el fiind rainbow baby-ul meu.🤍

Mi-am dorit să existe produse care să marcheze camerele celor mici cu o pată de culoare. Este un mod ideal de a celebra un rainbow baby și nu numai. De asemenea, mi-ar plăcea ca aceste decorațiuni să le reamintească părinților, ori de câte ori intră în camerele celor mici, cât de departe au ajuns și că tot procesul de dinaintea venirii copilașului a meritat pe deplin.

Produsul are o bază circulară din lemn cu numele copilașului, care poate fi vopsită în diverse culori sau se poate păstra culoarea originală a lemnului. Pe această bază vin cu ațe de macrame care creează un contur colorat cadrului. Sub nume este poziționat curcubeul care se poate personaliza în funcție de preferințe iar, din centrul curcubeului – sau mai bine spus din latura inferioară a cadrului de lemn – vine o ploaie de ațe în aceeași nuanță cu conturul, printre care se regăsesc și două frunze colorate. Dar cred ca cel mai relevant în descrierea produsului ar fi câteva poze.

Î: Te-ai gândit să creezi și alte tipuri de produse? Cum îți imaginezi business-ul acesta, să zicem, peste un an, doi?


R: În prezent sunt destul de axată pe promovarea produsului original și creșterea acestui proiect, astfel că, în viitorul apropiat, voi rămâne fidelă acestui produs. În această perioadă am o comandă de mini curcubee breloc pentru un botez care vor fi oferite drept mărturie la eveniment. Aștept să văd impactul și reacția publicului în ceea ce privește acest tip de produs, iar dacă acesta va avea cerere, cu siguranță va intra în portofoliu.

Pe termen lung însă, mi-ar plăcea să realizez decorațiuni din macrame pentru casă, cu un public-țintă mai larg.

Î: Cum arată o zi din viața ta, lucrând la o decorațiune și, în același timp, să ai grijă și de puiul tău de om?


R: Este o zi plină cu siguranță! În majoritatea cazurilor până în ora 18:00, cât timp soțul meu lucrează, eu am grijă de copilaș și îi dedic tot timpul meu. La finalul programului lui de muncă, el preia majoritatea task-urilor ce țin de copil și eu mă axez pe realizarea decorațiunilor. “Schimbul de tură” – dacă îl pot numi așa, de cele mai multe ori, coincide cu ora de somn a copilului, astfel că sunt câteva ore pe care mi le pot dedica activității mele.

Majoritatea produselor au fost realizate între 18:00 și 00:00 pentru că, nu de puține ori, am intrat atât de tare în mood-ul de creație, încât am uitat complet de ceas. Pentru mine este un mod ideal de a-mi așeza gândurile după o zi plină de activități cu băiețelul.

Este clar că acest proiect înseamnă timp și bani investiți și reprezintă un task în plus pe lista mea de “to do”. Dar, dincolo de toate, decorațiunile sunt realizate cu mult drag și suflet, astfel că nu pot decât să fiu recunoscătoare și bucuroasă pentru fiecare comandă pe care o primesc și pentru fiecare cameră pe care o colorez.

Î: Ce sfat ai oferi cuiva care ar vrea să se apuce de propriul proiect sau afacere?


R: Aș spune să înceapă dacă au această dorință. Să își urmeze instinctul mai mult și fricile mai puțin. Cu siguranță recomand să fie luate în calcul toate valențele realizării unui proiect personal, dar să fie încrezatori. Plus că fără să încerci nu vei ști dacă ți se potrivește, îți place sau dacă este ceva pentru care merită să investești timp sau nu.

Și nu în ultimul rând, acest sfat este pentru viitoare mămici. Aș sugera, în măsura în care este posibil, începerea unui proiect personal înaintea venirii unui copil și asta doar din considerente legate de timp. Eu tocmai acum realizez cât de mult timp aveam înainte de a deveni mamă pentru a mă implica într-un proiect precum Lumea lui Cipollino, dar chiar și așa, este o bucurie acest proiect pentru mine.

Acestea fiind spuse…

Cu riscul de a mă repeta, am ales să împărtășesc și cu voi acest proiect minunat al Ștefaniei. Pentru că, așa cum a povestit și ea, produsele ei sunt speciale și pline de încărcătură emoțională.

După ce am aflat ce reprezintă cadoul primit, parcă mai tare m-am emoționat deoarece și baby M. este un rainbow baby. Un copil venit după o perioadă mai dificilă prin care eu și soțul meu am trecut, după câteva încercări și o sarcină pierdută.

O să închei acest articol cu ideea că, într-un final, indiferent de împrejurări, fiecare copil este o minune și o binecuvântare. Deși câteodată poate fi greu și copleșitor, sentimentul de a fi părinte este unul înălțător.

Pagina Ștefaniei o găsiți pe Instagram – Lumea lui Cipollino.

Să aveți un weekend minunat!

Teodora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi și...
primul trimestru de sarcina, test de sarcina

Jurnal de sarcină: Trimestrul I

Nu aș fi crezut vreodată că o astfel de etapă în viața unei femei poate genera atâtea emoții puternice. Dacă m-aș gândi la prima parte a anului trecut, nu mi-aș fi imaginat niciodată cum o sarcină te poate transforma într-un timp atât de scurt dintr-o persoană încrezătoare într-o persoană extrem de fragilă și apoi, într-una extrem de puternică.

Rutină – Part. II

Dacă ai grijă de tine fizic, automat o să ai și psihic. Este un echilibru peste tot, trebuie doar să vrei să schimbi ceva și să nu mai amâni.