Jurnal de sarcină: Trimestrul II
Trimestrul II este numit și trimestrul de miere deoarece, teoretic, dacă te-ai confruntat cu grețuri la început, acesta este momentul când dispar. Mă consider extrem de norocoasă pentru că starea mea generală a fost extrem de bună încă de la începutul sarcinii. Nu am experimentat nicio stare de greață sau de rău, per total.
Și totuși, de ce este un trimestru de miere?
Revenind la noțiunea de “miere” – mai este un aspect care face această perioadă cu totul deosebită. Am îmbrățișat fiecare schimbare a corpului meu pe care am observat-o. Momentele mele de încredere erau acelea când mă aflam în fața oglinzii și mi se părea absolut superb conturul burticii. Nicio secundă nu m-am simțit prost pentru formele căpătate. Consider că perioada maternității ar trebui să aducă unei femei cele mai înălțătoare sentimente de apreciere.
Legătura cu bebelușul meu am simțit-o din ce în ce mai intensă. La început au fost bătăile inimii pe care le auzeam la fiecare ecografie. Apoi, am simțit niște mici mișcări care îmi dădeau senzația că acolo este un fluturaș care dă din aripi. Cine a inventat ideea că simți fluturi în stomac atunci când ești îndrăgostit a ales contextul prost. 😇 Am realizat prin ce mi-a transmis corpul, că de fapt, în sarcină are loc acest moment – cu puiul meu.
Pe măsură ce s-a dezvoltat, am simțit de la bătăi de aripi niște mișcări mai evidente, mai reale. Acest trimestru de miere a fost punctul de plecare în construirea unei legături emoționale puternice.
Tot acum, mi-am dat seama că…
Corpul meu nu joacă rolul unui “container” în care se dezvoltă copilul meu. În acest moment și până la naștere, sunt întreaga lui lume, în care împărtășim aceleași emoții, gânduri și trăiri, iar el simte siguranță.
În orice caz, vibe-ul este reciproc. Am avut momente în care puiul meu m-a făcut să mă simt mai puternică. La final de noiembrie, început de decembrie, am trecut printr-un episod de gastroenterită, urmat de o răceală. Am asociat în acel moment fiecare mișcare cu un high-five de încurajare. Pentru prima dată, mi s-a părut extrem de rapid procesul de imunizare. Ca niciodată!
Probabil l-am exasperat în ultimele 2 luni pe soț
O să vă întrebați de ce. Cu siguranță fiecare cuplu experimentează toată treaba cu nesting-ul diferit. La mine a început în a doua lună a trimestrului 2. Oricât de organizată mă știți, tot am avut și încă am un sentiment de panică în ceea ce privește pregătirea locuinței pentru venirea bebelușului.
Deși este timp suficient, parcă nu se simte asta. Nu știu cum a fost la voi (attn: cititoarele mămici), dar mie mi s-a părut că a trecut extrem de rapid timpul.
La fel cum am procedat înaintea nunții, am achiziționat o agendă de planificare și pentru sarcină și naștere. Mi se pare extrem de utilă și un plus îl reprezintă faptul că găsești tot felul de informații documentate și verificate.
Și totuși, pentru a nu mă abate de la subiect, pe soțul meu l-am exasperat cu listele de TO DO. Norocul meu a fost că nu a părut atât de afectat de latura asta impulsivă a mea și mi-a oferit necondiționat toată susținerea lui. Am luat o parte din lucrurile necesare în perioada asta – pentru a nu ne aglomera cu cheltuielile la final și am convenit să ne apucăm de zugrăvit începând cu săptămâna 29 de sarcină.
Un lucru mai am de gestionat în ceea ce privește nesting-ul. Deși este o experiență minunată în sarcină în care te asiguri, ca viitoare mamă, că totul este pregătit, poate fi și epuizant. Sunt conștientă că depun extrem de multă energie pentru fiecare detaliu, dar uneori resimt oboseală din atâta lucru.
Acum este momentul meu de relaxare, scriind. Mereu am considerat refugiul în pasiuni cel mai bun leac de burnout.
Am promis că fac o dezvăluire în acest articol
Multe persoane m-au întrebat sexul bebelușului o dată cu publicarea articolului Jurnal de sarcină: Trimestrul I. O să fiu sinceră cu voi. Instinctul meu în privința aceasta a dat greș total. 🙃 Nu că ar fi contat în vreun fel dacă este fetiță sau băiat. Mereu am spus – ce o fi, sănătos să fie!
Am aflat încă de la prima morfologie ce va fi, deși am stat cu emoții și la următoarele ecografii dacă “s-a păstrat” sexul. Auzisem tot felul de povești din online, dar și de la câteva prietene că, la început, se pot da rateuri – în funcție de poziția bebelușului și ce se poate vedea la ecografii. Eu fierbeam cu fiecare ocazie, deoarece sunt genul de persoană căreia îi place să dețină informația corectă de la început.
În fine – sunt fericită să vă împărășesc că, în curând, micuța M. ne va umple casa de bucurie. 🥰
Abia aștept să vă povestesc cum a decurs și trimestrul III, împreună cu nașterea ei.
Pe curând!
Teodora
Andreea Spanu
March 17, 2023Sunteti minunati si superbi!❤️💙 Felicitari pentru micuta M.🌷❤️
Teodora Helerman
March 18, 2023Multumim din suflet! ❤️❤️❤️