Paste Alfredo – rapid și simplu cu 3 ingrediente de bază

Salutare! Numele meu este Marco. Vă voi prezenta cum am preparat rapid o rețetă de paste Alfredo cu doar câteva ingrediente pentru o cină excelentă. Recunosc, când mi-am făcut o listă de subiecte pentru acest blog, nu mă așteptam să încep cu asta. Deși în bucătărie nu prea mă bag peste iubita mea, am decis să o surprind.

Rețetă de paste Alfredo cu pui, bacon și spanac

În caz că v-ați săturat de platourile tradiționale cu carne, sarmalele și alte lucruri greu de digerat din această perioadă, vă propun câteva ingrediente: paste, pui, bacon, smântână de gătit, parmezan, usturoi, pătrunjel și (baby) spanac proaspăt. Și condimente, bineînțeles. Eu am pus doar sare – foarte puțin la fierberea pastelor și foarte puțin la pui.

Ca idee, am folosit cantitativ cam tot ce se vede în imagine, mai puțin spanacul și usturoiul. Din usturoi am folosit doar 3 căței, iar din spanac cam 2 mâini.

Ca lucrurile să meargă rapid, am pus pastele la fiert și m-am apucat de mărunțit restul ingredientelor. Puiul – deși l-am luat cubulețe, a trebuit să îl tai în cubulețe mai mici. Baconul l-am luat deja tăiat, dar puteți lua felii și îl mărunțiți după. Am sfărâmat cățeii de usturoi și am pregătit cantitatea de spanac.

Pastele au fiert. Cum am pregătit restul ingredientelor?

Puiul l-am pus la fiert în foarte puțină apă și l-am mai întors din când în când să se albească uniform. Când a fost gata, am adăugat usturoiul, spanacul și smântâna de gătit. Am amestecat puțin la început și am lăsat compoziția să fiarbă. Atenție: grijă la cantitatea de ingrediente pe care le puneți pentru că, la final, toată compoziția trebuie să se lege. Eu m-am raportat la o cantitate mai mare. Următorul pas a fost să pun pastele în restul compoziției, pătrunjelul și parmezanul. Am amestecat bine și le-am mai lăsat cam 5-10 min. Cam asta a fost – pregătitul și gătitul au durat undeva la 30-35 min.

PS: De unde acest nume, Alfredo?

Ce-i drept, m-a determinat să fac puțin research. Ca și Carbonara, rețeta Alfredo este recunoscută tot ca una cu sos alb pentru paste doar că….

  • pastele Alfredo au în compoziția lor : smântână, parmezan, pătrunjel
  • pastele Carbonara devin mai complicate puțin: parmezan, ouă – obligatoriu și pancetta, nu kaizer sau bacon (desigur, cel mai des se fac cu afumătură, ou și smântână, dar rețeta autentică o puteți viziona aici)

Și da, ca să nu ne abatem de la nume. 1914 – Alfredo di Lelio, deținător al restaurantului Via della Scrofa în Roma. Soția acestuia nu avea o sarcină ușoară, iar rețeta de paste a fost creată cu scopul de a-i alina durerile – Fettuccine Alfredo. Făcând furori în restaurantul roman, această rețetă s-a răspândit până și în restaurantele americane.

De obicei eu mă ocup cu prăjiturile, dar am zis să încerc și altceva. În ziua de azi găsești pe net toate informațiile de care ai nevoie – videoclipuri, rețete scrise cu imagini, cantități etc.

Consider că oricine poate găti – doar cine nu vrea, nu.

Poftă bună!

Marco

signature

Distribuie

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!
Tags

Spune-mi ce crezi!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.