Top 5 bloguri pe care le urmăresc

Azi o să împărtășesc cu voi câteva din blogurile pe care eu le urmăresc recurent și al căror content consider că se aliniază cu interesele și valorile mele.

De când m-am alăturat branșei și chiar și cu ceva timp înainte, am început să realizez ce înseamnă, de fapt, un blog. Un blog nu este doar un spațiu virtual care depozitează articole, e mai mult de atât. Este un instrument de comunicare în care autorii își transformă ideile private în idei publice. În unele cazuri poate fi un jurnal, în altele poate fi un spațiu care aduce valoare comunității prin cunoștințe și informații utile.

Este un tool extraordinar de delectare în sfera online. Contribuie extrem de mult, poate cel mai mult la brandingul personal în raport cu rețelele sociale. De ce zic asta? Din prisma calității și autenticității cuvintelor, angajamentului față de tine și de ceea ce promovezi.

Înainte de toate, o să vă spun cum reușesc să fiu la curent cu toate articolele care mă interesează.

Cea mai bună și time saving modalitate de a urmări conținut de interes

Poate ați observat și voi, însă nu toate site-urile de acest tip au opțiunea de a te abona la un newsletter. Câteodată, nici nu vrei să faci asta. Ai atâtea e-mailuri promoționale în inbox și te simți literalmente spamat. De ce să te mai abonezi la un newsletter pe care e posibil să îl omiți? Și totuși, nu vrei să ratezi nimic.

Readerele de feed-uri sunt cea mai comodă modalitate de a fi la curent cu un conținut care te interesează. Un feed RSS (Real Simple Syndication) este un mega avantaj de filtrare a conținutului pentru utilizatorii privați.

În clipa de față foarte multe web browsere sprijină acest tip de abonare directă a conținutului de interes. Unele dintre ele indică existența lor prin icon-ul RSS sau pot fi instalate addons care fac acest lucru.

Această tehnologie este extrem de ușor de folosit. Dacă ești decis ce conținut vrei să urmărești, mai departe trebuie doar să copiezi adresa feed-ului în reader. În felul acesta, ești notificat ori de câte ori apare o noutate pe site-ul pe care te-ai abonat. Ești la curent cu orice articol sau podcast, nu o să ratezi nimic. 🙂

De când mi-am instalat și eu un RSS Feader, nu mai ratez niciun articol care apare pe blogurile mele de suflet. Acum o să vă spun și care sunt acelea. Am mai fost întrebată la un moment dat înr-un Q&A care este blogger-ul meu preferat și voi începe clasamentul cu el, bineînțeles.

Citește și: Răspunsurile pentru Q&A-ul de pe Instagram – Part. I

Top 5 bloguri pe care le urmăresc

1. doer.ro by Sonia Argint Ionescu

Sonia nu este doar un om de televiziune, ea are și un blog, doer.ro (Do MORE, Be MORE, Change MORE). De când am descoperit-o, mi-am dat seama că este un om extraordinar. Pe lângă asta, articolele ei sunt atât de natură inspirațională, cât și informativă.

Dacă stau bine să mă gândesc, o urmăresc practic de un an și, cu puțin timp înainte de a lansa KYW. Am dat peste un articol intitulat Scrisoare către un viitor blogger care m-a inspirat enorm. M-a inspirat să fiu autentică și suficient de curajoasă încât să scriu tot ce îmi trece prin cap la momentul respectiv. M-a ajutat să nu mă simt descurajată pentru că nu întotdeauna am avut același reach. Oricum, acest lucru m-a ambiționat și nu m-a făcut să mă opresc.

Blogul Soniei Argint
Sursa: doer.ro

Una peste alta, pe blogul Soniei veți găsi articole din numeroase teme. De la Beauty și Lifestyle la Social, Learn și Lifehacks. Sper să vă inspire la fel de mult cum m-a inspirat pe mine. 🥰

Pentru că este un subiect de actualitate și vedem peste tot în media, vă las un articol de-al ei relevant în ceea ce presupune expunerea în online: Popularitate, bani și expunerea intimității feminine în online.

2. BLOGU LU’ OTRAVĂ

Cu siguranță mulți dintre voi cunoașteți acest blog sau chiar îl urmăriți pe rețelele sociale. Otravă este un om sincer, pasionat de cultură și artă în toate formele ei. Îl urmăresc pentru că are conținut relevant pe latura asta și pentru că scrie ce simte. Și simt și eu asta, atunci când îl citesc.

Un mic secret pe care îl împărtășesc astăzi cu voi este faptul că Otravă m-a inspirat să iau interviuri. Bine, nu fac comparație acum. Spre deosebire de natura interviurilor luate de mine, cele de pe blogul lui sunt la un alt nivel. Dar a fost un trigger bun și binevenit, care mi-a adus un plus de fericire să aflu și să împărtășesc cu voi poveștile altor oameni.

Vă las aici un articol proaspăt și inspiring de pe blogu lu’ Otravă: “Eu aș sfatui oamenii, in special tinerii, să se încojoare de prieteni pe care ii considera oameni misto, pe care ii admiră pentru ceva ce fac, prieteni care sunt buni la cate ceva sau macar buni ca structura umana.” Interviu cu Omid Ghannadi.

3. LauraCosoi.ro

Pe Laura Cosoi am admirat-o întotdeauna pentru naturalețea ei, iar acest lucru se reflectă și în postările de pe blogul pe care îl deține. Ce simt atunci când o citesc? Simt o persoană simplă, modestă și care apreciază viața în cel mai pur mod. De asemenea, simt că atunci când intru pe o postare și o citesc, parcă asta a vrut ca eu să găsesc, ca cititor.

Fiind pasionată de gătit și călătorii, dar și cochetând cu subiecte precum viața de familie, Fashion și Beauty, blogul ei este extrem de relevant pentru mine.

Din categoria CulinArt a Laurei, vă las un articol destul de util despre Metode impotriva risipei alimentare.

4. MaraComan.ro

Experiența Marei Coman în ceea ce privește scrisul se leagă foarte mult de activitatea ei în presă. Fost redactor al revistelor Harper’s Bazaar și Marie Claire, Mara se concentrează în acest moment pe blogging și pe un proiect minunat, #ACinceaPutere. Despre ce este acest proiect? Despre viață, despre probleme importante pe care mulți se feresc să le aducă în față sau să le discute. La acest proiect contribuie și alte doamne din presă, extrem de talentate și pe care le admir – Cristina Stănciulescu,  Diana CosminNoemi Meilman și Ana Bîtu.

Cât despre Mara Coman, vă pot spune că pe blogul ei sunt împărtășite experiențe autentice și prezentat un mindset propriu. Mi-a plăcut enorm acest articol al ei și vi-l las și vouă aici: Jumătate de viață.

5. De-ale Dianei

Pe Diana Gole am găsit-o acum aproximativ un an, când am început să îmi promovez articolele pe diferite grupuri de blogging în social media. Să știi că, de atunci, te urmăresc din umbră, Diana! 🤭 Mă regăsesc într-o mare parte din postările ei, pentru că scrie despre viață așa cum este ea, și cu bune și cu rele. De asemenea, pe blogul ei sunt foarte multe articole ce țin de blogging, arta scrierii și alte informații relevante acestor subiecte.

Diana Gole la Gala SuperBlog 2019 (dreapta). Sursa: super-blog.eu

Pe scurt: pe lângă calitatea extraordinară a conținutului, are niște titluri atât de catchy încât n-ai cum să nu intri pe ele. 😁 Și să vă dau un exemplu concret, la care adaug și recomandarea de a intra pe articol să îl citiți: Dacă nu-ți vine, schimb-o! Despre viață și haine.

Alte câteva bloguri pe care le urmăresc:

DanaGont.ro – Dana este jurnalist TV, speaker TEDx și blogger. Pe blogul ei veți găsi articole despre oameni, locuri și călătorii.

Andreea Marc Story Tailor – Andreea este om de PR, creator de conținut și blogger. Aici veți găsi în mare parte articole tip storytelling și altele de unde puteți să vă inspirați în materie de lectură.

Lorena Buhnici – Pe Lorena cred că o știm cu toții, mai ales din podcasturile ei de pe youtube. Este creator digital, inițiază interviuri tip podcast și a creat împreună cu soțul ei, George Buhnici, cavaleria.ro – cea mai de succes platformă dedicată bărbaților. De fiecare dată când scrie sau postează un nou interviu, pentru mine este o pauză de delectare.

AndreeaVasile.ro – Creatoare de conținut cu experiență în presa scrisă și televiziune, Andreea scrie despre viață și oameni.

nighton.ro by Roxana Călinescu – Roxana scrie despre subiecte precum lifestyle și beauty, dar are și o colecție extraordinară de articole despre digital marketing, pe care eu le găsesc super folositoare.

M-am întins cu scrisul, așa-i? Am recuperat pentru perioada în care nu am mai avut timp să postez. Sper ca articolul de astăzi să îl găsiți folositor și inspiring.

Pe curând!

Teodora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi și...

Recomandare de film – Franciza Star Wars

Cam cu asta mi-am ocupat eu timpul în ultima săptămână. Chiar dacă gurile rele spun că Disney a distrus tot cu ultima trilogie (ep.7-9), eu cred că nu prea are cum să își piardă din farmec. Așa cum am zis, este CLASIC. Ca orice serie, are suișuri și coborâșuri, dar povestea până la urmă rămâne EPICĂ.