Tort de casă cu fructe de pădure rapid și delicios
Fie că ai poftă de un desert mai deosebit sau ai niște musafiri în weekend pe care ai vrea să îi surprinzi cu ceva dulce făcut de tine, acasă, rețeta aceasta de tort cu fructe de pădure trebuie neapărat să o încerci. Este un tort răcoritor, nu foarte dulce și ideal pentru vremea călduroasă de afară. Noi l-am făcut în acest weekend și a durat foarte puțin prepararea lui. Rezultatul: un gust absolut senzațional, care nouă ni s-a părut că bate orice desert luat din comerț. Enjoy!
Ingrediente
Nu ai nevoie de cine știe ce ingrediente și nu necesită coacere. Dacă până acum ai avut impresia că ești anti-talent la gătit, îți recomand să încerci această rețetă. Ce urmează să iasă este un desert absolut delicios. 😇
Vei avea nevoie pentru cremă de:
- 250gr mascarpone Delaco;
- 250gr cremă de brânză Philadelphia;
- 500gr de smântână lichidă Olympus cu 20% grăsime;
- 150gr zahăr alb.
Alte ingrediente necesare pentru tort:
- Blatul tortului l-am cumpărat, recomandăm cu două sau trei straturi și musai de cacao;
- 2 caserole de fructe de pădure – noi am luat una de zmeură și una de afine;
- Topping de căpșuni de la Dr. Oetker;
- 50 gr fulgi de migdale;
- zahăr alb pentru însiroparea blaturilor, împreună cu o esență de rom sau vanilie;
- zahăr brun pentru caramelizarea fulgilor de migdale.
Prepararea tortului
Așa cum spuneam, această rețetă de tort este foarte ușor de preparat. Primul pas este să pui toate ingredientele necesare cremei într-un bol și să le amesteci cu un mixer până ce compoziția a devenit omogenă. Recomandăm păstrarea ei la frigider pentru 10-15 minute.
Între timp, pregătim siropul pentru blaturile de tort. Punem pe foc vreo 2 linguri de zahăr în apă și o esență de rom sau vanilie și amestecăm până se topește zahărul. Însiropăm blatul de la bază, adăugăm crema și deasupra presărăm fructele de pădure. Repetăm aceeași treabă și cu următorul blat. Al treilea blat va fi așezat deasupra, îl însiropăm și acoperim tortul cu restul de cremă uniform.
Și partea mea preferată! Punem pe foc zahărul brun – eu am pus cam 4-5 linguri. Când s-a topit complet, adăugăm fulgii de migdale și amestecăm astfel încât să prindă caramelul pe toate părțile. Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, turnăm uniform fulgii și îi băgăm la cuptor 10 minute, la 180 grade. Când sunt gata, îi lăsăm un pic să se răcească pentru că îi vom aplica manual pe tort.
Ornarea tortului e cel mai mișto pas. Mărunțim fulgii de migdale cu mâna și îi aplicăm pe tortul acoperit de cremă. Deasupra blatului, pe laterale, cum considerăm că se vede mai frumos. După ce am terminat, ornăm tortul cu topping-ul de căpșuni, tot așa cum ne place. 😄
Și asta este tot! Băgăm tortul în frigider și îl lăsăm peste noapte. Crema trebuie să se întărească cât de cât pentru a tăia ușor feliile de tort.
Poftă bună! 👩🍳
Teodora